фсс фсб

Руски граничари унищожиха диверсанти, навлезли в страната от Украйна

Руски военни и граничари предотвратиха грубо нарушаване на държавната граница на Русия от саботажно-разузнавателна група, нахлула от територията на Украйна. Петима нарушители са унищожени. Това съобщиха пред журналисти в пресслужбата на Южния военен окръг.

„На 21 февруари 2022 г., около 06:00 ч. московско време, в района на населеното място Митякинская в Ростовска област, на участъкот държавната граница на Руската федерация с Република Украйна, граничен отряд на ФСБ на Русия разкри проникване на диверсионно-разузнавателна група“, съобщиха от пресслужбата. „В резултат на сблъсъка са унищожени петима нарушители на границата на Руската федерация от диверсионно-разузнавателната група“, подчертават още от там.

Две бойни машини на пехотата (БМП) на въоръжените сили на Украйна навлезли на територията на Русия за спешна евакуация на украинската диверсионна група, като и двете машини бяха унищожени от огън от руските противотанкови средства, съобщиха още руските военни.

„Няма пострадали сред военнослужещите от въоръжените сили на Руската федерация и граничните войски на ФСБ на Русия“, уточниха в заключение от Южния военен окръг.