белезници

Оставиха в ареста мъж, обвинен в склоняване към проституция

Бургаският районен съд остави в ареста мъж, обвинен в склоняване към проституция на жена. Според обвинението, престъплението е извършено в периода от август 2021 г. до 17 февруари 2022 г. в Бургас. По време на съдебното заседание прокурорът посочи, че има доказателства за осъществено насилие над жената.

Адвокатът на обвиняемия поиска спрямо него да бъде наложена мярка „домашен арест“, защото няма данни, че може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според Бургаския районен съд, има достатъчно събрани доказателства, че има именно обвиняемият е извършител на престъплението. Обвиняемият вече е осъждан за извършени общо пет престъпления, сред които закана за убийство с насочване на пистолет към трима души; нанасяне на една лека и една средна телесна повреда. За тези престъпления на обвиняемия е наложено общо най – тежко наказание затвод за срок от една година и пет месеца, изтърпяването на което е отложено за срок от три години. Според съда, обвиняемият може да се укрие или да повлияе на разпитаните по делото свидетели и най – вече на пострадалата жена.

За това престъпление се предвижда наказание затвор от една до шест години и глоба от 5000 до 15000 лева. Определението на Районния съд в Бургас може да бъде обжалвано или протестирано.