СРС

СРП предаде на съд мъж, залял жена със сярна киселина

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 36-годишен мъж, залял жена със сярна киселина.

Днес, около 10,00 часа, на паркинг на бул. “Г. М. Димитров“ в София, обвиняемият А.В. ударил с юмрук в лицето К.Д., която седяла в паркирания си автомобил. След това обвиняемият я залял със сярна киселина с концентрация над 30% в областта на лицето и тялото, като по този начин й нанесъл телесна повреда. Жената се навела инстинктивно надолу, за да се предпази, а обвиняемият я ударил още няколко пъти в задната част на главата, обидил я и си тръгнал. Деянието е извършено с особена жестокост по хулигански подбуди – без А.В. да е бил провокиран или предизвикан от К.Д. по някакъв начин.

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият е осъждан ефективно на „лишаване от свобода“ за тежко умишлено престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат А. В. като деец.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.