смартфон руска армия руски войник

Руските военни се завръщат в постоянните гарнизони след ученията

Руските военни ще се върнат в пунктовете за постоянно дислокиране след края на ученията, частите на Южния военен окръг и Западния военен окръг вече са започнали товарене на автомобили и ще се изнесат във вторник. Това се казва в изявление на официалния представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков, разпространено във вторник.

„С приключването на учебно-бойните дейности войските, както винаги, ще извършват съвместни маршове до пунктовете си за постоянна дислокация. Подразделенията на Южния и Западния военни окръга, които са изпълнили задачите си, вече са започнали товарене на железопътен и шосеен път. транспорт и ще започнат да се придвижват към военните си гарнизони днес", се казва в изявлението.

В него се отбелязва, че отделни части ще маршируват самостоятелно като част от военни колони.

Конашенков каза, че военните аташета по отбраната към посолствата на чужди държави в Беларус ще наблюдават последния етап от руско-белоруските учения "Съюзническа решимост" на полигона Обуз-Лесневски. „На практическите действия като наблюдатели са поканени военни аташета по отбраната в посолствата на чужди държави в Република Беларус и представители на медиите“, каза той.

Според Конашенков бойната стрелба ще се проведе на полигона Обуз-Лесновски на 19 февруари в рамките на ученията „Решимост на Съюза – 2022“ . По време на това събитие бригада на руската морска пехота, съвместно с формирования и военни части на въоръжените сили на Беларус, с подкрепата на оперативно-тактическата и армейската авиация, ще отработи задачите за водене на отбранителен бой и извършване на маневри в други направления.

Официалният представител на руското министерство на отбраната отбеляза, че руските въоръжени сили продължават комплекс от широкомащабна оперативна подготовка на войски и сили, в която участват почти всички военни окръзи, флоти и въздушно-десантните сили.

В рамките на изпитанието на силите за реакция на съюзната държава на територията на Република Беларус се провежда съвместно руско-белоруско учение „Решимост на Съюза – 2022“. Войските на Източния военен окръг и ВДВ, участващи в това учение, в сътрудничество с въоръжените сили на Беларус отработват въпросите за отблъскване на агресия срещу Съюза по време на отбранителна операция.