коронавирус индия

Арестуваха мъж, оженил се за 14 жени и избягал с парите им

64-годишен мъж от индийския щат Одиша, Бибху Пракаш Суейн с псевдоним Рамеш Суейн, е арестуван за това, че се е оженил за 14 жени и по-късно ги е измамил. Полицията го е задържала по множество обвинения, включително за измама, фалшифициране, измама по член 494 от индийския Закон за брака, в който изрично се споменава престъплението бигамия. Бигамията е незаконна и се наказва като престъпление.

Споделяйки повече подробности за Суейн, заместник-комисарят на полицията в Бхубанешвар, Умашанкар Даш заявил: "Обвиняемият е набелязвал жени в брачни уебсайтове, женел се за тях и след това бягал с парите им".

Повечето от жените, към които се е насочил, са искали емоционална сигурност, тъй като или са се омъжили късно, или са били разведени. "В профилите на тези жени пише, че са високообразовани и заемат ключови постове в различни организации от правителствения и частния сектор", добавя още Даш.

Органите на реда съобщиха също, че през 2021 г. срещу Суейн е подадена официална жалба от 14-ата му съпруга. Тя била учителка, която живеела при него и разбрала за другите му бракове. Той се е оженил за нея в Делхи през 2018 г.

Обвиняемият се представял за лекар, адвокат или медик, добави полицията.