руски сили военни крим украйна (тасс)

Депутат от мнозинството в Радата в Telegram: Твърденията за руска инвазия са „информационна спецоперация на САЩ”

Пропрезидентската управляваща партия в Украйна „Слуга на народа“ нарече ситуацията около „инвазията“ на Русия в Украйна „информационна специална операция на Съединените щати“. Това се посочва в канала в „Телеграм” на партията, като се цитира депутатът от Върховната Рада Егор Чернев, предава Агенция „Фокус“. „САЩ провеждат една от най-мащабните информационни специални операции в историята срещу Русия“, написа политикът на страницата си във „Фейсбук”.

По този начин Вашингтон се опитва да мобилизира страните от НАТО и да възстанови единството им, както и да създаде устойчив „токсичен“ имидж за Русия по света. Освен това Съединените щати се опитват да навредят на руската икономика, да възбудят антивоенните настроения в страната и да деморализират военния им елит. „Целта на спецоперацията също е ясна – окончателно да бъде изгонен Путин от Европа и да се направи невъзможно създаването на единно евразийско пространство“ от Владивосток до Лисабон „и проекта „Един пояс – един път“,“ убеден е Чернев.

По този начин Съединените щати искат да принудят Русия или да предприеме мащабна инвазия, или в крайна сметка да се оттегли, заключи той.