гриша ганчев

ЦСКА София изплатил дължимото, ФИФА вдига забраната

Ръководството на ЦСКА София съобщи, че е изплатило дължимите суми на бившия играч на тима Юнес Бенжелюн и очаква най-късно до петък ФИФА да свали забраната на картотекиране на нови играчи. "Червените" уточняват, че ще използват сериозната сума, която феновете на тима събраха чрез дарения в последните дни, за да платят и другите задължения към бивши футболисти.

"Задължението на клуба по казуса с Юнес Бенжелюн е изчистено. Клубът ни преведе във вторник цялата сума по несправедливо присъденото решение на ФИФА и КАС в сметката на адвоката на футболиста. Това стана, след като акционерите и собствениците на клуба Юлиян Инджов и Гриша Ганчев осигуриха по спешност по над половин милион лева, за да се плати навреме. Сумата, която в момента се събира с ваши дарения в благотворителната сметка, ще бъде използвана целесъобразно за другите случаи, по които също сме престъпно ощетени – срещу Морено Руано, Диас Рибейро, Барос и Тенгариня, както и евентуално по делото на Гуидо Ди Вани", се казва в съобщение на официалния сайт на клуба.

От клуба уточняват, че забавянето на потвърждение от ответната страна може да доведе и до забавяне на картотекирането на новите попълнения Маурисио Гарсес и Браян Морено.

"Веднага получихме писмо от ФИФА, с което остават удовлетворени от действията ни и предоставените платежни и банкови доказателства, давайки ултимативен срок от 3 дни на ответната страна само да потвърди получаването на парите. Това, разбира се, може да стане с няколко кликвания на компютъра или един телефонен разговор до банката, но явно адвокатите на Бенжелюн умишлено бавят цялата процедура. Въпреки декларираното им уверение, че ще го сторят в най-кратки срокове, вече втори ден те са изключили телефоните си и не правят никакви усилия да напишат един кратък потвърждаващ имейл до ФИФА, че всичко е наред", допълват от ЦСКА София.

"Така или иначе забраната за картотекиране от ФИФА ще падне след третия ден от плащането, но забавянето от страна на Бенжелюн и Сие съкращава значително сроковете ни за изискване и получаване на „жълтите карти“ на новите попълнения Маурисио Гарсес и Браян Морено от бразилската и колумбийската федерации. Ще се надяваме на тяхната акуратност, но за съжаление това са процеси, които ние не можем да контролираме и не зависят от нас.

Ръководството на ЦСКА още веднъж благодари на хилядите привърженици, които не спират да участват в кампаниите по набиране на средства за изплащане на сумите по несправедливите съдебни решения. Отново заедно спечелихме една от битките за ЦСКА – всяко дарение е изключително важно за нас! Бъдете уверени, че всички дарения ще бъдат използвани за покриване на задълженията, които пречат на нормалното спортно-техническо функциониране на ЦСКА в изключително важен момент в борбата за титлата", завършват "армейците".

До вчера феновете на ЦСКА София бяха събрали близо 370 хиляди лева чрез дарения за погасяване на въпросните дългове.