Николай Хаджигенов

Дъвчем реформата толкова време, защото тя не трябва да е съдебна, а правосъдна

Отровното трио във Фейсбук:

Николай Хаджигенов: „Премиерът е казал, че му трябват още 6 месеца за съдебна реформа, а аз ненатрапчиво се опитвах да кажа, че реформата я започваме в деня на клетвата. Някои неща наистина ще отнемат 6 месеца, някои ще отнемат повече.

Дъвчем реформата толкова време, защото тя не трябва да е съдебна, а правосъдна, и защото се прави от хора, които не знаят как изглежда съдът от вън. И тези, които я защитават и тези, които се опитват да я събарят са едни и същи.

Последните 12 години имахме един премиер, който непрекъснато имаше усещане, че на някой трябва да му се повдигне обвинение и на другия ден имаше повдигнати обвинения – може ли промяната да не е по този начин?!“

Арман Бабикян: „Има два варианта за управлението: един е, че не могат – тогава трябва да им се помага, защото това срещу което са е това срещу, което бяхме всички. И това трябва да бъде приключено, да бъде изтласкано. Ако не искат, обаче, тогава вече е лошо и със сигурност ще го разберете по нас.

Ние искаме да успее този кабинет и да се случи и правосъдната реформа, искаме държавата да се модернизира, искаме образователна реформа, искаме да не умират жени пред регистратурите – кой не го иска?!

Но това, което не искаме и още не го правим, надявам се да не го правим никога – не искаме да лъжем хората, че след 5 минути е готово. Не е.“