бояна

В Бояна няма да има канализация, в Драгалевци тази година започва изграждането й

Липсата на канализация и сметоизвозването са едни от основните инфраструктурни проблеми на кв. Бояна. Това сподели в ефира на Радио София Красимир Мунев, председател на УС на гражданско сдружение "Бояна сме". По думите му освен положителни неща като завършения строеж на детска градина и поетите финални стъпки за построяването на детска ясла, проблеми не липсват."В Бояна отново няма да има канализация, докато нашите съседи от Драгалевци може да очакват, че тази година ще започне изграждането на канализация в техния квартал", сподели Мунев.

По думите му "Почти адекватно е снегопочистването, за разлика от сметоизвозването, което е в плачевно състояние отново". Той добави, че е имало течове и наводнения на мазета в квартала, както и проблеми с уличното осветление. Параметрите за презастрояване, изоставените автомобили и трафика са също част от въпросите на които той се спря.

По темата се включи и Теодор Петков, кмет на Район "Витоша". Той коментира също проблема с изоставените автомобили, като каза, че процедурата по отстраняване на такива мпс-та е тромава и от откриването на автомобила до реалното му преместване минават около 6-7 месеца. Направена е подписка по параметрите за застрояване, която е била подадена към Столична община и се чака решение. Петков добави, че се правят срещи с представители на експлоатационните дружества, включително и с представители на Столичния инспекторат.

Той коментира и предстоящия ремонт на лифтовете, както и, че това ще генерира трафик, който инфраструктурата няма да може да поеме.