хероин

Митничари спипаха хероин за 88 200 лв. на Капитан Андреево

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем С.Д., на 45 г., турски гражданин, за това, че на 23.01.2022 г. на ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 0,980 килограма на обща стойност за 88 200 лева – престъпление по НК.

По делото е установено, че обвиняемият С.Д. с управлявания от него товарен автомобил пристигнал на ГКПП-Капитан Андреево на 23 януари 2022 г. Той е пътувал от Турция през България за Румъния. При извършена щателна митническа проверка е установено, че С.Д. пренасял, освен декларираната стока, и високорисково наркотично вещество – хероин. Наркотикът бил разпределен в 2 пакета, облепени с тиксо и укрити в личния му багаж – чанта за документи.

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, по което разследването се извършва от разследващ митнически инспектор при ТД Митница Бургас.

Днес обвиняемият турски гражданин е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.