Изтънчена и стилна чанта на D&G от кожа на питон

Ученици от Сливен догониха крадец на дамска чанта

Петима деветокласници от ППГМ „Добри Чинтулов" Сливен са предотвратили грабеж над възрастна жена в района на училището. Неизвестен за сега мъж се е опитал да открадне дамската чанта на жената в тиха улица между сградите на Митрополията и Драматичния театър. Петимата са подгонили нападателя, който при гонитбата той е хвърлил чантата на пътя, и е избягал в района на пазара. Нападателят не успял да вземе нищо от чантата, която е върната на жената от учениците минути след опита за грабеж, сочи БНР.

Потърпевшата Маша Генчева лично пред директора на училището поздрави Андрей, Виктор и Толга, а Георги и Добромир се включиха онлайн, заради поставянето на класа им под карантина от днес.  "Поклон пред техните родители и вас техните учители, че възпитавате достойни хора."

Момчетата разказаха, че инцидентът е станал около 17.30 часа, вчера в едно от междучасията. " Видяхме госпожата да крещи „Крадец! Крадец! Взе ми чантата". Той много бързо бягаше и започнахме да крещим с Виктор „Спри, спри!". Хвърли чантата и продължи да бяга към пазара. Аз и Добромир го гонихме до края, докато го загубихме".

Директорът на училището Мариана Милева също поздрави смелите си възпитаници. "Там където има добро семейно възпитание, където има добра среда, в която се движат децата, това са нещата, които тези деца могат да направят."

Нападателят все още се издирва.