марихуана

Мъж е задържан в полицейския арест за производство на наркотици в домашни условия

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена вчера на територията на Плевен. На  улица "Сторгозия" криминалисти от Второ РУ – Плевен засекли 37-годишен мъж, който при вида на униформените побягнал.

След кратко преследване той бил задържан, а в рамките на последвалите процесуално-следствени действия в дома му криминалистите открили различни химически вещества, бутилки с прекурсори за производство на наркотици, съдове с кристалообразни вещества и течности.

Иззети са: пластмасова двулитрова бутилка с течност, хартиен свитък, съдържащ кафяво кристалообразно вещество; два стъклени буркана и пластмасов контейнер с бяло кристалообразно вещество – наподобяващо метамфетамин с тегло около 10 грама; буркан със съцветия от зелена тревиста маса с тегло около 200 грама; пластмасов контейнер, съдържащ червено прахообразно вещество; три бутилки с безцветна течност; буркан с етикет "натриева основа"; електронна везна.

Назначени са експертизи на иззетите вещества.

След първоначалното 24-часово задържане, с постановление на прокурор от РП – Плевен, 37-годишния мъж е задържан за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК, работата по който продължава.