Съд - Бургас

Съдят двамина, набили охранители

Районна прокуратура-Бургас предаде на съд В.С. и И.А – непълнолетен към момента на извършване на деянието. Те са обвинени за това, че са нанесли леки телесни повреди на двама охранители на търговски обект в Бургас. Престъплението е извършено по хулигански подбуди. Правната квалификация е по НК.

По време на разследването е установено, че двамата пострадали са следили дали желаещите да посетят търговския обект носят предпазни маски. Обвиняемият В.С. не изпълнил изискването и влязъл в помещението. Било му обяснено, че трябва да напусне, тъй като това е изискване на закона. Обвиняемият го направил, заканвайки се на охраната.

Около 30 минути след това В.С. отново посетил търговския обект, придружен от другия обвиняем И.А. Двамата били с кърпи над носа и устата, и качулки на главата. В.С. се насочил към охранителя, който първоначално не го допуснал до обекта. Ударил го с юмрук в брадата. В това време И.А. посегнал, удряйки към друг охранител. Нанесъл му удар с метален бокс в тялото. Обвиняемите нанесли още удари на пострадалите, които все пак успели да се отдалечат. Тогава В.С. разпънал метална телескопична палка и отново се заканил на пострадалите, след което обвиняемите напуснали територията на търговския обект.

Районен съд-Бургас е насрочил заседанието си за днес.