съд пазарджик

Административен съд – Пазарджик заседава за референдум в село Синитово

Административен съд – Пазарджик заседава по казуса с проведения в края на миналата година референдум в село Синитово, резултатите от който показаха, че жителите му са против изграждането на депо за индустриални отпадъци в землището на селото. Инвеститорът на проекта обаче обжалва законността на допитването.

Експертът по устойчиво управление на отпадъците и говорител на инициативния комитет в Синитово Костадин Деянов коментира: „Битката продължава, тъй като инвеститорите обжалват референдума пред Административен съд – Пазарджик. Това е вторият референдум. Първият референдум беше 2019-а, след това събрахме нова подписка, втори референдум, и той беше успешен според общинската избирателна комисия. Явно битката ще е дълга, но жителите на Синитово са решени да я доведат до успешен край на всяка цена“.

„Ние оставаме твърдо против реализацията на това вредно за здравето на хората и за околната среда и водите инвестиционно предложение“, добави говорителят на инициативния комитет в Синитово Костадин Деянов.