Човек с белезници

Четирима са задържани за тежко криминално деяние в Своге

В РУ – Своге постъпил сигнал от 21-годишен жител на с. Реброво, че за времето от 4 до 13 часа на 1 януари, в къща в Своге, чрез употреба на сила и заплашване, е бил противозаконно лишен от свобода. В хода на предприетите първоначални действия по разследването е изяснено, че пострадалият е празнувал настъпването на Новата година в компанията на други младежи.

Към 4 часа сутринта той бил завързан от тях и му бил нанесен побой. Последвало телефонно обаждане до майката на потърпевшия, при което един от извършителите се представил за кредитор и изискал от жената определена парична сума, дължима според него от сина й, която да предаде в района на жп гарата. След получаването на парите, младият мъж бил освободен. Според заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза му е била причинена лека телесна повреда.

В условията на неотложност криминалистите извършили претърсване на въпросния адрес, където открили и иззели веществени доказателства, съотносими към извършеното престъпно деяние.

Четиримата 19-годишни младежи, които са били в къщата по време на деянието, са установени и задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Действията по пълното му документиране продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Своге.