мерцедес-бенц централа германия щутгарт

Mercedes-Benz изтегля хиляди автомобили заради технически проблем

"Мерцедес Бенц" (Mercedes-Benz) изтегля стотици хиляди автомобили заради технически проблем, предаде ДПА. При някои превозни средства от сериите с дизелови двигатели Ге Ел Е/Ге Ел Ес (GLE/GLS), Це-Клас (C-Class), Е-Клас (E-Class), Ес-Клас (S-Class), Ге Ел Це (GLC), Ге Ел Ес (CLS) и Ге-Клас (G-Class) може да има теч, съобщи германската компания за луксозни автомобили с централа в Щутгарт. В резултат на проблема е възможно да се стигне до повишаване на температурата на компонентите, се посочва в комюникето на автомобилостроителя.

Според информация на таблоида "Билд" и на бизнес всекидневника "Ханделсблат от проблема са засегнати над 800 000 превозни средства по целия свят. "Мерцедес Бенц" не коментира конкретни цифри. Компанията, която е дъщерна на "Даймлер" (Daimler), обяви, че информацията за изтеглянето на автомобилите е била публикувана още през ноември.

Преди засегнатото превозно средства да попадне в сервиз за поправка, то трябва да бъде карано особено внимателно и използването му да бъде сведено до минимум, съобщи автомобилостроителят.

Подмяната на частите, които са причина за проблема, е предвидено да започне през втората половина на януари. Това зависи също и от пускането на съответния софтуер и от наличността на частите.