Милен Методиев

Освободиха от ареста бившия военен, държал граната пред сградата на БНБ

На гражданина Милен Методиев е повдигнато обвинение за хулиганство. Освободен е от ареста без мярка за неотклонение, тъй като е с чисто съдебно минало и няма криминалистически регистрации. След като излязат експертизите на гранатите и намереното в автомобила му оръжие, обвинението може да бъде променено.

Международен шофьор с три деца е авторът на заплахата от новогодишната нощ в София. 53-годишният мъж беше задържан с граната в центъра на София по време на светлинното шоу пред Българската народна банка. Във Фейсбук профила си Милен Методиев е приканвал хората да се съберат на "бойно хоро" пред Народния театър в последния ден на годината.

Преди да бъде задържан по време на светлинното шоу пред Българската народна банка, той крещял и отправял антиваксърски послания и призиви срещу носенето на маски към намиращите се в района хора. Тъй като не събира достатъчно поддръжници, мъжът се присъединява към множеството, което наблюдава светлинното шоу върху фасадата на БНБ. Призовава околните да не спазват противоепидемичните мерки и вади граната. Хората подават сигнал в полицията и Методиев е задържан.

По време на ареста заплашва, че ще се взриви. Според неофициални източници гранатата била с освободен предпазител.

В момента мъжът се намира в дома си в Асеновград.