Бензин

Шефът на РПУ в Годеч ходи на работа със служебна кола

Шефът на РПУ в Годеч – главен инспектор Христо Кръстев, използва служебния полицейски джип като личен. Той живее в София и всеки ден ходи с колата на работа до Годеч и обратно. Така ежедневно изминава със служебен бензин разстоянието от 100 км. Разходът на гориво е поне 200 литра на месец.

Един от полицаите, работещи в районното, разказа пред камерата на NOVA, че по принцип служителите изпитват затруднения с работата си заради недостиг на гориво. Началникът обаче пътувал от и до работното си място със служебна кола от 5-6 месеца насам.

Екип на телевизията провери думите на пожелалия анонимност униформен. В шест различни дни, в периода между 1 и 20 декември, следиха маршрута на Кръстев със служебния джип.

Във всеки един от тези дни, вечер, той си тръгваше от районното в Годеч, изминавайки 50 км. до Божурище. Там, близо до полицейския участък, се качваше на личната си кола и се прибираше вкъщи. Сутрин, към 7.00 часа, отново се появяваше, качваше се на служебния джип и тръгваше за Годеч. На Пред камерата той категорично отказа да коментира действията си.

Вечерта, след интервюто с инспектор Кръстев, за пръв път служебният полицейски джип нощува пред районното. Оттогава всяка вечер си е там, а началникът вече пътува с личната си кола.

Това е сериозно нарушение на правилата в системата на МВР. От вътрешни източници в районното на МВР и в Областната дирекция – София научихме, че са започнали да се правят опити да се оправдаят действията му чрез съставяне на различни документи със задна дата.