телефонна измама

Жена от Русе остави 2000 лв. в кошче на ало измамници

Жена от Русе е станала поредната жертва на телефонните измамници, съобщиха от полицията. На 29 декември тя е сигнализирала, след като е оставила 2000 лв. в кошче в градинката до бившия родилен дом.

Пътърпевшата разказала, че в ранния следобед, първо е била потърсена на домашния си телефон от жена, която се представила за дъщеря ѝ. В разговора жената ѝ казала, че се нуждае спешно от пари за операция в размер на 30 000 лв.

74-годишната жена не разпознала в гласа дъщеря си и тъй като заподозряла, че става въпрос за измама решила да затвори телефона. Много скоро след това обаче се обадил мъж, който се представил за „инспектор от полицията Димитър Тодоров“, който я придумал да му даде точния си адрес и мобилен телефон.

После в продължение на около час измамникът успял да я убеди да занесе в района на стария родилен дом на ул. "Николаевска" сумата от 2000 лева и да ги постави в първото кошче в градинката, като по този начин помогне да бъдат заловени измамниците.

Жената се съгласила, отишла пеш до въпросното място и оставила парите в кошчето. На връщане, докато пътувала в такси към дома си, тя разбрала, че е жертва на измама.

По случая е образувано досъдебно производство и се работи по разследването му.