американски военен кораб военноморски флот САЩ

Флотът на САЩ иззе в Арабско море хероин за 4 млн. долара

Военноморските сили на САЩ иззеха в Арабско море 385 килограма хероин на стойност около 4 милиона долара, заявиха днес служители, цитирани от Асошиейтед прес.

Американски военни кораби са конфискували наркотиците, укрити на борда на риболовен съд, който не е плавал под ничий държавен флаг. Конфискацията е била извършена в понеделник и представлява сериозен удар срещу наркотърговията, нанесен от международната военноморска операция в региона, казаха нейни представители.

Според военноморските сили рибарският съд вероятно е дошъл от Иран. Всички деветима членове на екипажа са се идентифицирали като ирански граждани, заяви Тимъти Хокинс, говорител на Пети американски флот, базиран в Близкия изток. Той не представи информация кой е произвел наркотиците, нито кое е било крайното им местоназначение.

Международната военноморска операция каза, че е иззела тази година наркотици за над 193 милиона долара при акции в морето – повече от конфискуваното количество през последните четири години, взети заедно.