Бойко Рашков

Прокуратурата вика Рашков на разпит, много знаел

Прокуратурата продължава да играе "контра" на МВР и да опъва нервите на вътрешния министър Бойко Рашков в разиграващата се война между двете институции по повод аферата с източените милиони от магистрала "Хемус". Рашков ще бъде извикан на разпит в СГП по делото "Хемус", обяви днес (29 декември) говорителката на СГП Десислава Петрова. Според нея това е наложително заради думи на Рашков в ефира на БНТ. "От казаното там следва, че Рашков разполага с конкретна информация за начините на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им, макар тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП”, каза тя.

Както е известно, Рашков обяви, че знае къде са отишли парите. Той даде да се разбере, че МВР наблюдава хора, които се чудят дали да не напуснат страната в посока Дубай. На въпрос защо точно Дубай, Рашков отговори, че евентуална екстрадиция оттам би станала по-трудно, както и че въпросните лица са изнесли пари в тази посока.

Припомняме, че миналата седмица единственият обвиняем по аферата – Борислав Колев, поиска да разкаже за схемата и настоя за лична среща с вътрешния министър. Разпитът беше проведен в Софийската градска прокуратура, като Колев беше придружен от адвоката си. Там присъства и главният прокурор Иван Гешев. Според съобщение на държавното обвинение Борислав Колев е посочил конкретни имена, свързани с казуса и е поискал да не му бъде търсена наказателна отговорност. По-рано през същия ден Колев се срещна и с вътрешния министър Бойко Рашков.