Николай Хаджигенов

Адвокат Хаджигенов: Кадрите с полицейското насилие свалиха режима ГЕРБ

"Политическата равносметка от изминалата година е великолепна. Режимът ГЕРБ е заврян в ъгъла, изолирани са във всеки един смисъл, в момента, в който падне и главният прокурор Иван Гешев те ще бъдат изолирани и правно".

Това заяви адвокатът и бивш депутат Николай Хаджигенов, предаде Actualno.com. Припомняме, че през тази година той беше избран за народен представител, в 45-то и 46-то Народно събрание от квотата на коалиция "Изправи се! Мутри вън!", която по-късно се преименува на "Изправи се БГ! Ние идваме!"

На последните избори формацията не успя да премине 4% бариера за влизане в парламента. "Бих казал, че сме единствените от коалицията, които постигнахме резултат. Успяхме да отнемем Бюрото за сигурност и защита от главния прокурор Иван Гешев и да го върнем в Министерството на правосъдието. Създадохме комисията за полицейското насилие от летните протести срещу режима на ГЕРБ и незаконното подслушване на граждани. Това е единствената комисия в двата парламента от тази година, която успя да събере всички доказателства по гореспоменатите случаи и да приключи с решение на Народното събрание. Тук резултатите също са добри. Щеше ми се да имам още два дена, за да закрием спецсъдилищата в 46-тото Народно събрание, да приключим с лакейството и слугинажа на НСО, да махнем шефа на службата, който укриваше доказателства, но така се случи, че не успяхме", каза той.