цигани

Полицай е ранен, стреляха във въздуха при масов бой в дупнишка махала

Масов бой в един от кварталите на Дупница завърши с предупредителни изстрели във въздуха и ранен полицай. През изминалата нощ в една от махалите на града възникнал спор, който прераснал бързо в масово сбиване. Очевидци подали сигнал за боя на телефон 112.

Случаят е станал след полунощ в ромския квартал “Гиздова махала” в Дупница. Говорителят на Областната дирекция Катя Табачка отбеляза:"40 души са се сбили на битова основа. Двама души са задържани! Ударен е в областта на главата с тъп предмет и колега, който е настанен в здравно заведение. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор".

По-късно стана ясно, че пристигналият на място полицейски патрул заварил разярена тълпа от около 40 души. Тълпата не се подчинила на устните разпореждания на служителите на реда да спре побоя. Затова полицаите прибегнали до предупредителни изстрели.

По време на мелето е пострадал и полицай, който е ударен с тъп предмет по главата. Настанен е в местна болница с комоцио. След побоя с полицейска заповед са задържани двама мъже от квартала – на 21 и 48 години.

По случая е образувано и досъдебно производство.