белезници

Бабичката, Македонеца и Фаската откраднали джипа на Плевнелиев

Столичната полиция е задържала за 72 часа Илиян Бабичката, който е един от заподозрените за извършена кражба на автомобила на президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев. Издирват се още двама души – Владо Македонеца и Ивайло Фаската.

При съвместна полицейска операция на служители от 7 сектор "Престъпления свързани с МПС, ОПКП и 6-о Районно управление към СДВР във връзка с получена оперативна информация, че на 18 деекември 2021 г. Илиян Бабичката, Владо Македонеца и Ивайло Фаската (и тримата известни на МВР лица, двама от тях – осъждани), са извършили противозаконно отнемане на лек автомобил "БМВ Х 5", паркиран на ниво минус 1 в подземен гараж на "Ринг Мол", намиращ се в гр. София, бул. "Околовръстен път" 214. съобщават от МВР.

По време на полицейската операция са посетени едновременно три адреса на територията на София и един в с. Микрево. Установен и задържан е Илиян Бабичката. Владо Македонеца и Ивайло Фаската са обявени за общодържавно издирване, заедно с лек автомобил "Мерцедес А 140", за който е установено, че е използван при кражбата на горепосочения БМВ Х 5.

Извършени са действия по разследването на четири адреса и в три МПС, ползвани от трите лица.

На адреса на Илиян Бабичката в кв. "Бенковски" са намерени и иззети мобилни и компютърни устройства и два леки автомобила, единият от които е обявен за издирване в Интерпол от Германия. На адреса на Владо Македонеца в с. Микрево е иззето ДВР устройство. На установения таен адрес на Ивайло Фаската в с. Казичене са намерени и иззети мобилен телефон, ключове за автомобили и флаш памет.

След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура Илиян Бабичката е привлечен в качеството си на обвиняем (като помагач) по досъдебното производство за горепосоченото отнемане на автомобила от търговския център. Обвинението е по чл. 195, ал. 1, т. 4, във връзка с т. 12 от Наказателния кодекс.

Във връзка с издирването на другите двама заподозрени се осъществява взаимодействие с ОДМВР Благоевград и ГПУ Златарево, съобщават още от Вътрешно министерство.