басеин синеморец

Край Синеморец изградили незаконен басейн вграден в скали

Голям басейн, вграден в скали, който са публична държавна собственост край Синеморец, са открили при проверка служители на Областната управа в Бургас. Басейнът се намира на първа линия до морето. Областният управител Мария Нейкова е изпратила писмо до кмета на Царево Георги Лапчев с цел да получи информация как е допуснато това строителство.

Незаконно изградения басейн е открит случайно при проверка за незаконно строителство, осъществена на територията на цялата област. Проверяващите са установили, че частен имот прегражда пътя до скалите, където е вграден басейна. "Басейнът е върху скалите, които са публична държавна собственост. Нещо още по-страшно са констатирали моите колеги там. Преди басейна има имот, който е частна собственост и който имот възпрепятства достъпа на държавата до държавния имот, в който е изграден този басейн".

Този басейн трябва да бъде премахнат, категорична е областния управител на Бургас Мария Нейкова. Освен там и в рибарското селище Ченгене скеле са установени незаконно построени вили върху държавни терени, каза още Мария Нейкова.

"Народни представители, органи на изпълнителната власт са се сдобили с едни по-големи къщички там. Що се отнася до 3-те незаконни постройки край т.нар летни сараи на Ахмет Доган в парк "Росенец", тъй като нито една фирма не се включи в  обществената поръчка обявена от областната управа за събарянето им. Сега оттам призовават родолюбци, организации и институции да се заемат с премахването на тези имоти", завърши тя.