кевр

ПП: Цените на тока трябва да се определят от нов състав на КЕВР

"Цените на тока и парното трябва да се определят от нов състав на КЕВР, тъй като мандатът на настоящите членове е изтекъл, а и много от тях не се ползват с доверието на управляващата коалиция", заяви в "Говори сега" Константин Бачийски, депутат от "Продължаваме промяната" и председател на партия Средна европейска класа. В електроразпределителните дружества има още възможности за оптимизиране на разходите, които не са реализирани. Ако се направят всички оптимизации, може да не се наложи толкова високо увеличение на цените, смята Бачийски.

Според него изборът на нов състав на КЕВР вероятно ще започне в началото на новата година след като се сформират парламентарните комисии. В "Говори сега" Константин Бачийски изтъкна и че парламентарната група на "Продължаваме промяната" ще продължи да работи по казуса "Росенец" до изчистването му из основи.

Той разказа, че като общински съветник в Бургас първи е реагирал срещу решението на кмета на града Димитър Николов да предостави за частно ползване общинския път до плажа "Росенец". Веднага след като подал сигнал до областния управител по казуса, започнали убеждения да оттегли жалбата си, които по-късно преминали в директни заплахи.

По думите на Бачийски проблемът с "Росенец" не се крие в пропуски в законодателството, а в това, че не е спазен самият закон. Затова най-голямата парламентарна група е дала заявка да работи за това да няма хора извън закона независимо към какъв политически или икономически кръг принадлежат.