контрабанда злато

Обвиниха турчин за контрабанда на златни накити за 192 692 лева

На 15 декември тази година, на ГКПП – Капитан Андреево, пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка, при която нарушения не били констатирани. При последвалия личен преглед на водача, в джобовете на дрехите му, митническите служители открили 3 броя пакети, в които били укрити 1840,30 грама златни накити – пръстени, медальони, обеци, и гривни. Според експертизата на вещото лице откритите изделия били от 14 и 22-каратово злато и на обща стойност 192 692 лева.

Контрабандните златни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил А.П., на 55 г., турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.