тол-система

Образуваха дисциплинарка на служител от тол управлението заради скандално видео

Агенция "Пътна инфраструктура" образува дисциплинарно производство по повод разпространеното видео, на което се вижда как служител на Националното тол управление обижда гражданин на Молдова. В момента се извършва проверка по случая, съобщиха от пътната агенция за БНТ.

На видеото, публикувано в платформата "Обществен контрол", се вижда как служител на тол управлението се държи грубо и нанася обиди на молдовски гражданин, който не е могъл да плати таксата си с банкова карта.

Националното тол управление е уведомено за случая от гражданина на Молдова. Веднага му е изпратен отговор, с който са поднесени извинения от името на пътната администрация.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ заявиха, че ръководството на агенцията не толерира подобно поведение от своите служители, които са в разрез с етичните норми и кодекса за поведение на служителите в АПИ, и ще приложи цялата строгост на нормативната уредба.

Отношение по случая взе и министърът на транспорта Николай Събев, който заяви, че вече има подаден сигнал до МВР. Събев коментира, че такива отношения не бива да се получават повече.