награди прб

Наградиха магистрати и съдебни медици за отлична работа през 2021 година

Главният прокурор Иван Гешев награди на официална церемония с грамоти, служебна благодарност и плакети прокурори, следователи и съдебни медици за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения. Той пожела на отличените здраве и успехи в служба на обществото през 2022 г.

На церемонията присъстваха заместниците на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура (ВКП) Пламена Цветанова, Красимира Филипова и Даниела Машева, зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов, както и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Екип от следователи от Националната следствена служба, прокурори и съдебни медици са отличени за работата им по тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Струма“ от 23.11.2021 г. Наградени са и следователи за участието им в международна операция по разкриването на мрежа за детска порнография, генерирала приходи от над 9,5 млн. долара за няколко години.

Отличия получиха и следователи за съвместната операция с ФБР по пресичане на интернет престъпления в т. нар. "дарк нет", при които са нанесени щети за над 46 млн. долара на отделни хора и институции в 27 страни.

Прокурори и следователи от Специализирана прокуратура бяха поощрени с грамоти за разследването на организирани престъпни групи, занимаващи се с финансови престъпления, пране на пари, трафик на хора, наркоразпространение и др.

Магистрати от Софийска градска прокуратура бяха отличени за работата им по разкриването през годината на тежки криминални и данъчни престъпления, отличаващи се с фактическа и правна сложност.

За проявен висок професионализъм и всеотдайност в работата са отличени и прокурори от ВКП.