СДС

Изключиха всички седесари от Бургас, те обвиняват партийния лидер Румен Христов

Националното ръководство на СДС изключи всички членове на бургаската организация, като основният мотив е неплащане на членски внос. Според изключените, това е опит на сегашния председател на партията – Румен Христов, за служебна победа на предстоящата национална конференция.

Членът на НИС на СДС Дончо Златев определя като скандално и смехотворно твърдението, че на практика четирите областни структури на СДС – Бургас, Сливен, Кюстендил и Разград са се самоизключили, защото не са си плащали членски внос.  "Самото ръководство вече няколко месеца не предоставя информация на структурите към коя банкова сметка да преведат парите. Банковата сметка на СДС беше блокирана заради задължения към НАП и към момента структури не са наясно коя е активната сметка на СДС", обясни той.

Според областната структура на СДС Бургас, Румен Христов разчиства сметки с различномислещите в партията, тъй като се кандидатира отново за председателския пост. "Само преди няколко седмици аз входирах в НИС искане за колективна оставка на цялото ръководство. Като мотив посочих катастрофалните резултати на последните парламентарни избори, на които СДС достигна историческо дъно от 12 000 преференции", посочи още Златев.

Причината за тези резултати, според СДС Бургас, е обезличаването на партията, която се яви на парламентарните избори в коалиция с ГЕРБ. За Bulgaria ON AIR зам.-председателят на партията – Емил Кабаинов, заяви, че има правила в СДС, които не са спазени и тепърва ще се изяснява как да се процедира. И допълни, че въпросите за коалиране с други партии се решават от Националния съвет на партията.