Безопасност на движението

Създават комисия по безопасност на движението в Кюстендил

Създадена е Общинска комисия по безопасност а движението в Кюстендил. Заповедта е на кмета на града Петър Паунов. Комисията ще координира работата на звената и службите по решаване проблемите по организацията и безопасността на движението  на територията на общината, сочи БНР.

Комисията е от 20 администратори и експерти, а председател е зам.-кметът по финансите Надя Каратова. Включени са представители на Общинския съвет, „Автотранспорт -ЕООД“, Пожарна безопастност и защита на населението, „Пътно строителство," Областното пътно управление, Автомобилна администрация, Пътна полиция – ОДМВР Кюстендил.

Комисията ще разработи и предложи на кмета Петър Паунов годишен план -програма за подобряване безопасността на движението, както и изпълнението на предвидените мерки в годишния общински план-програма.

Ще се разглеждат постъпили предложения от граждани и институции за подобряване на безопасността на движението. Приоритетно ще се разглеждат проблеми с пътната маркировка, пътните знаци, ограничителните системи, които са важен фактор за безопасността на движението. Вече е постъпило искане за поставяне на осева линия на международния път за Сърбия, преминаващ през село Соволяно към ГКПП-"Олтоманци" -около 30 километра. Такава няма от 2016 година.

От години не се полага нова маркировка и на входните артерии на града, сигнализират водачи.