кирова османи

Депутат от ГЕРБ държи 130 ниви из страната, както и 41 000 лв кеш

Росица Кирова от ГЕРБ, която е депутат от ГЕРБ и бивш съдружник на наркобос от Косово – както сочи Bird.bg, през 2021 е добавила нива 12 дка към притежаваните от нея 130 ниви и други имоти, пише Zov News.

Росица Кирова, която се закле като депутат от ГЕРБ, е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – “Цури”, арестуван през 2019 г. в Прищина. Дамата от Видин стана известна след като бившия вече премиер Бойко Борисов я повози в джипката си и я назначи за водач на листата на ГЕРБ. Преди да се афишира публично с Борисов, Кирова беше координатор на “Има такъв народ” за Видин, но след кадрите от джипката тя беше изключена от партията.

Кирова и Османи заедно с още две лица са създали акционерното дружество “Цитадела БГ” АД през ноември 2004 г. В него Османи участва с 20% от акциите. Предметът на дейност е производство на строителни материали, лепила и сухи смеси, както и строителство.

Имотите на Кирова са в различни части от България. Те се намират в областите Враца, Видин, Кюстендил, Кърджали и Пловдив. Това става ясно от публикуваните от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) декларации на депутатите.

Подробности около имотното състояние на Кирова можете да видите ТУК.