спецсъд и спецпрокуратура

Обвиниха 11 лица за участие в ОПГ за разпространение на дрога

Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност 11 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на наркотици –  престъпление по НК.

Те са били задържани в София и в Костинброд при специализирана полицейска операция на ГДБОП, осъществена под надзора на Специализираната прокуратура. При извършените действия по разследването в жилища и автомобили, както и при лични обиски, бяха намерени и иззети подготвени за разпространение амфетамини, марихуана, кокаин, везна за разфасоване, телефони.

Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че групата е действала от юни 2018 г. на територията на градовете Костинброд, Сливница и София. Повечето от обвинените за участие в нея са на възраст под 25 години.

На привлечените към наказателна отговорност е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Спецпрокуратурата ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 10 от тях.