Иван Гешев

Гешев заяви, че няма да подава оставка, защото си бил вършил работата

Главният прокурор Иван Гешев отхвърли възможността да подаде оставка, какъвто призив имаше днес от председателя на парламентарната група на "Демократична България" и лидер в оставка на „Да, България“ Христо Иванов.

Иван Гешев повтори, че когато политиците му искат оставката, значи си върши работата. Ние не сме актьори, нашата работа е да работим за гражданите, не за политиците, добави още той, предава БНР

Според него страната ни трябва да извърви дълъг път, за да стане европейска държава ,тъй като у нас, когато прокуратурата работи, се иска оставката на главния прокурор и закриване на работещата прокуратура.

Явно трябва да се борим за демокрацията и разделението на властите, добави още Гешев. Той призна, че е допускал грешки по време на мандата си, а на въпрос при какви обстоятелства би се оттеглил предсрочно от поста отговори:

„Когато преценя, че не съм полезен на прокуратурата, и че всичко това, тези лъжи, които се изсипват, се окаже, че има нещо вярно. Вече нещата стигнаха дотолкова ниско ниво, това означава само едно – аз като прокурор съм си вършил работата и не могат да намерят нищо“, коментира обвинител номер едно.

Той твърди, че срещу прокурори в момента се оказва натиск и репресия, но отказа да уточни за какво става дума. Според неофициална информация се твърди, че близки до него са били привикани на разпит.