сгс

Борислав Колев се изправя пред Софийския градски съд

Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на 42-годишния Борислав Колев. Той беше задържан в понеделник вечерта във връзка със строежа на Лот 5 от автомагистрала "Хемус". Колев е обвинен в пране на пари. Съмненията са, че именно до него са стигнали над 53-те милиона лева, за които преди месец от МВР съобщиха, че са изнесени в "сакове и чували".

Борислав Колев е обвинен в пране на пари. Той е бивш данъчен и до момента на ареста беше международен съдия по футзал. От търговския регистър става ясно, че той е имал две фирми. Едната е за спортни занимания и е регистрирана на в Благоевградска област. Другата е за строителни дейности, регистрирана в София през 2015 г. За адрес на управление е посочен личното му местообитаване. През 2018 г. година фирмата е прехвърлена на друг управител. Седалището й също е сменено.

Българския футболен съюз обаче отнеха както неговите, така и правата на брат му, който също е футболен съдия. Братът на Борислав Колев работи към  строителната фирма, отговаряща именно за Лот 5 от "Хемус".