Гурме на път – новите сандвичи в ОMV  шеф Андре Токев.

Обвинителният акт срещу шеф Токев „влезе“ в съда

Софийска районна прокуратура внесе в Софийския районен съд обвинителния акт срещу 53-годишния Андре Токев.

На 31 октомври 2021 г., около 18,00 часа, в София, по ул. „Околовръстен път“, шеф Токев е бил спрян по сигнал, че е минал с джипа си през бордюр, което довело до пукане на гумите, изкривяване на джантите и куп други технически неизправности. Въпреки това обаче Токев е продължил да кара на зиг заг, дори и след като от "допира" на джантите до асфалта са започнали да излизат снопове искри, а стърженето е станало оглушително.

Униформените му направили тест с „Дрегер 7410+“, който отчел положителен резултат от 1.90 на хиляда промила алкохол в кръвта. Токев е придружен до болница, където му е направен тест, отчел концентрация на алкохол в кръвта 1.79 на хиляда. Това е наложило назначаването и изготвянето на допълнителна съдебна химико-токсикологична експертиза в специализирана лаборатория, която окончателно "заковала" количеството алкохол на 2.00 промила.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 2 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи. Установено е, че Андре Токев многократно е глобяван за нарушения на Закона за движение по пътищата. А за шофиране в нетрезво състояние е бил осъден условно и в момента продължава да е в изпитателен срок. това означава, че ако бъде признат за виновен, той ще трябва да изтърпи и двете наказания наведнъж.