кирил петков

Кирил Петков: Стигнахме дотук заради алчността, егоизма и нехайството на много от бившите депутати

"По разбитите ни пътища се разминават Ролс Ройси, Майбаси и Аудита на хора, които със спокойствие харчат данъците ни", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков при откриването на 47-то Народно събрание, цитиран от медиите. "Стигнахме дотук заради алчността, егоизма и нехайството на много от бившите депутати. Това са просто корумпирани лобисти без никакъв истински бизнес. Дами и господа, това трябва да спре, трябва да спре днес!"

Това каза Кирил Петков по време на встъпителното си слово като лидер на най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно събрание. Ето още от неговите критични думи към статуквото, управлявало България досега: "Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Народният представител е човек, който предтставлява не само своите избиратели, но и целия български народ. Горд народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на Земята. За съжаление много от миналите народни представители не са си свършили работата.

Близо 2 млн. от нашите сънародници са избрали за свой дом място извън България. На всеки площад нашите избиратели ни молеха да върнем младите хора обратно.Тези думи бяха изричани често през сълзи. Какво да кажем за магистрала Хемус, за която се дават милиарди, а не се строи? Какво да кажем за цената на тока, а за прословутата връзка от Гърция? Как сме стигнали дотук?

Отговорът се крие само в няколко думи – алчност, егоизъм и нехайство – не на всички, но много от тях.

По разбитите ни пътища се разминават Ролс Ройси, Майбаси и Аудита на хора, закачили се под една или друга форма за държавния бюджет, които със спокойствие харчат данъците ни. Това са просто корумпирани лобисти без никакъв истински бизнес. Дами и господа, това трябва да спре, това трябва да спре днес!

Нека всички заедно да заявим: Време е за нулева толерантност към корупцията, нулева търпимост към кражбите, време да защитаваме истинските интереси на нашите избиратели без да ни е страх от т. нар. политически инвеститори.

Време е да направим България, от която се гордеем – време е за просперираща България. Време е България да има репутация на държава партньор, на която се има доверие. Време е за иновации инвестиици и конкурентноспособност. Време е за нас да вложим друг смисъл в думите народен представител, време е за всички нас да си свършим работата.", заяви пред депутатите Кирил Петков.