полиция

Откриха Стефан Бангото – ранен и гол, вързан за дърво под Бузлуджа

Вчера, в 17,10 ч., на тел. 112, е бил подаден сигнал за пострадал мъж, който бил завързан за дърво в близост до пътя към връх Бузлуджа, на територията на община Казанлък. Пристигналите на място полицейски служители установили, че той е в безпомощно състояние. Мъжът бил с вързани с тиксо ръце и крака и със запушена уста. Пострадалият бил откаран от екип на Спешна помощ в болницата в гр. Казанлък. Установило се, че мъжът има прободна рана в корема и предвид опасността за живота му е опериран по спешност.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс – опит за убийство. Установена е самоличността на пострадалия – С. С., на 34 г. Мъжът е криминално проявен с прякора Стефан Бангото.

Провеждат се активни действия по разследването и оперативно-издирвателни мероприятия, насочени към установяване на извършителя и причините за  деянието. Извършен е оглед на местопроизшествие, предстои да бъде изготвена съдебномедицинска експертиза, която да определи степента на причинената телесна повреда.

Действията по разследването продължават и в момента.