гешев жена му

БОЕЦ с нови разкрития срещу Гешев и жена му за катастрофата край Своге

Georgi Borisov Georgiev във Фейсбук:

Жената до Гешев е била адвокат на един от шефовете на ТРЕЙС докато прокуратурата е разследвала ТРЕЙС за катастрофата край Своге и смъртта на 20 души! Проверка на БОЕЦ показа, че именно по това време, по което след постановление на главният прокурор е започнало разследване на катастрофата включващо проверка на ТРЕЙС и СП са образували проверка по сигнала на БОЕЦ срещу Борисов и ТРЕЙС, жената на Гешев е била адвокат на Иван Атанасов Бабалеев, който е един от ръководителите и водещи пътни инженери на ТРЕЙС!

Има два възможни сценария.

При първият сценарий инж. Иван Бабалев, ръководител в една от най-могъщите компании в България, фирма ТРЕЙС, която е усвоила над два милиарда лева само от обществени поръчки за последните няколко години е наел абсолютно случайно жената на главния прокурор за свой адвокат без да знае коя е тя и за връзката и с Гешев. Предполагаме, че в самата компания има юристи, адвокати и юристконсулти, но Бабалеев е решил да наеме непознат адвокат, който практикува едва от 5 месеца!

Вторият предполагаем сценарий ще го наречем „Осемте джуджета 2”, като Гешев е в ролята на Петьо Еврото, който изпълнява ангажименти и поръчки, а жената до Гешев е в ролята на жената на Ерврото, която приема поръчките. Класика.

Какво се е случило трябва да разберем от Гешев, но в аванс можем да ви кажем – НЯМА ДА ИМА ДАННИ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ. Да не говорим за престъпления. Именно Иван Гешев и жена му Детелина Ханчеа са важни в случая, а не Бабалеев. И те дължат отговори.

На този фон трябва да посочим, че междувременно прокуратурата се провали по обвиненията си срещу шефовете на АПИ, а три години и половина след катастрофата НЯМА НИТО ЕДИН осъден. БОЕЦ направихме опит да се свържем и разговаряме с някой от близките, или пострадалите при катастрофата, но те категорично отказаха загубили всякаква вяра в правосъдието. Хората ни казаха директно – „Не искаме да говорим с никого, всичко покриха, всичко замазаха, няма справедливост в тази държава.“ Въпреки, че делото едва сега започва в съда на хората вече им е ясно, че прокуратурата е „свършила работа” и истината едва ли ще види бял свят.

Оставаме на гражданите да преценят дали е редно и нормално докато прокуратурата разследва една фирма за смъртта на 20 души жената на главният прокурор да е адвокат на ръководител от тази фирма? Ние знаем отговора.

БОЕЦ изразяваме своето убеждение, че това е поредното доказателство, че Иван Гешев е негоден да заема своят пост и следва да бъда отстранен незабавно и да бъдат отпочнати обективни разследвания по всички сигнали срещу него за извършени престъпления и конфликт на интереси.

Още днес БОЕЦ ще внесем сигнал до Министерството на правосъдието, КПКОНПИ, прокуратурата, ИВСС и след сформирането му и до Народното събрание. Ще продължим и своето разслдване по казуса, като и към момента продължават да се разкриват все нови и нови факти и нформация, които повдигат допълнителни въпроси.

Повече информация – в приложеният линк. https://www.facebook.com/288489671319356/posts/2020330278135278/

Битката продължава!