синя зона

Вече поставят знаците за разширената синя зона в София – в сила от 1 декември

От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) започнаха поставянето на близо 700 указателни табели с новото работно време на зоната за платено паркиране, което влиза в сила от 1 декември тази година. С решение на Столичния общински съвет от началото на следващия месец „Синя зона“ вече ще включва новия участък от бул. „Дондуков“ до бул. „Сливница“ и бул. „Данаил Николаев“. На изток границата ще стига до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, а на запад – до ул. „Опълченска“.

Работното време  на „синя зона“ също се променя: от понеделник до петък и в събота, то ще важи за периода от 08.30ч. до 20.00 ч.  До 1 декември работното време е от 08.30 ч. до 19.30 ч. в работните дни, а в събота – от 10 ч. до 18 ч.

Вчера офисите на ЦГМ за платено локално паркиране работеха извънредно. Всеки от живущите, които пожела да получи  винетен стикер, можеше да подаде документи. Живущите в участъците от зоната, която до момента е била „зелена“ и става „синя“ и  имат отдавна издадени стикери до датата на тяхното изтичане не е необходимо да доплащат.