прокурор и следовател скопие

Екип прокурор и следовател получи в Скопие документация, свързана с тежкия инцидент на АМ „Струма“

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов и следователят от Националната следствена служба Младен Петров получиха в Скопие документацията, поискана с молба за правна помощ, във връзка с разследването на тежкия инцидент с автобус на АМ "Струма".

Бисер Михайлов и Младен Петров се срещнаха с главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески. На съвместна пресконференция двамата изразиха съболезнования към близките на загиналите и увериха, че се работи интензивно за бързото и обективно разследване по случая.

На българския екип са предадени ДНК-проби, необходими за идентификация на загиналите, документация за автобуса, показания на свидетели и др. Предстои двама експерти от Института по съдебна медицина в Скопие да пристигнат в София с цел по-бързата идентификация на жертвите на инцидента.

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов увери, че се проверяват всички версии и сигнали. Той благодари на главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески, на ръководителя на Прокуратурата за борба с организираната престъпност Вилма Русковска, на служители на министерства и експерти за съдействието и професионалната им работа.