опожарен автобус

Борислав Сарафов: За съжаление мистерията е разкрита. Няма осми спасен!

Намерено е 45-ото тяло в изгорелия автобус на АМ "Струма". Това е станало при повторен оглед на превозното средство. Вчера разследващите обявиха, че имат съмнения, че един човек от групата липсва. Липсващият пътник от изгорелия автобус с туристи от Северна Македония, за съжаление е сред жертвите, а не сред спасените в жестокия инцидент. Това разкри днес зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Тялото му е било открито при нов оглед на автобуса. Така жертвите стават 45, след като вчера разследващите обявиха, че откритите изгорели тела са 44.

При влизането в България в автобуса е имало 52 пътници, заедно с шофьора. След това на мястото в изгорелия автобус разследващите откриха овъглени 44 тела, между които и това на  шофьора, а седмина бяха откараните в „Пирогов“, поради което се оказа, че един от регистрираните на границата пътници липсва.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева също потвърди новината. "За съжаление мистерията е разкрита. Намерено е 45-ото тяло. При оглед са открити тленните останки на дете. Няма осми спасен. В 21.15 часа в трагичната нощ са влезли през "Капитан Андреево" 52 пътници, от тях 45 намерихме в автобуса, 7 са в "Пирогов", за съжаление няма още един спасен", заяви той.

Сарафов каза още, че командированите в Скопие следовател и прокурор ще останат там най-късно до неделя. Те трябва да донесат документацията, свързана с катастрофиралия автобус и ДНК профили на роднините на загиналите. Веднага след това ще започне и идентифицирането на жертвите на инцидента.