полиция мисури

Петима загинали и над 40 ранени при атаката с кола в Уисконсин

Петима души загинаха, а над 40 бяха ранени, след като кола се вряза в парад в Уисконсин, съобщава АФП. От полицейското управление в Уакеша заявиха, че броят на жертвите може да се увеличи. Кадри, публикувани онлайн, показват червен спортен автомобил (SUV), който преминава през коледен парад в град Уакеша, западно от Милуоки, около 16:40 местно време (22:40 GMT).

Шефът на полицията Дан Томпсън каза, че колата е ударила десетки хора, включително деца.

Едно лице е в ареста. В момента инцидентът не изглежда да е терористичен акт, твърдят служители.Предполага се, че заподозреният е бягал от друг инцидент, когато се врязъл в хората, участващи в парада. Инцидентът е станал малко, след като е приключил марша на парада. „Видяхме SUV… просто натисна педала до ламарината и просто приближаваше с пълна скорост по маршрута на парада. И тогава чухме силен трясък и оглушителни викове и писъци от хора, които са ударени от превозното средство“, казва очевидец.

"Имаше помпони и обувки и разлят горещ шоколад навсякъде. Трябваше да мина от едно смачкано тяло до друго, за да намеря дъщеря си", казва друг очевидец.Полицията е стреляла по колата, за да се опита да я спре.

Шефът на пожарната Стивън Хауърд каза пред репортери, че неговият отдел е откарал 11 възрастни и 12 деца в близките болници.

Държавните училища на Ваукеша ще бъдат затворени днес. "Сърцето ми е с всички, засегнати от този безсмислен акт", каза кметът на града Шон Райли.