бойко атанасов

Как името на заличен кандидат се появи в бюлетината в 24 МИР в София

"Хора, които ме подкрепят, са видели името ми в бюлетината за избор на народни представители и са гласували за мен". Това каза пред БНР следователят Бойко Атанасов, чиято кандидатура за независим депутат беше заличена заради недостатъчен брой подписи. Въпреки това обаче неговото име е присъствало в интегралната бюлетина в 24 МИР в София.

"При положение, че РИК, ЦИК и съдът са потвърдили заличаването на кандидатурата ми, аз уведомих ЦИК за това какво се случва. По какъв начин ще бъдат отчетени гласовете, които са пуснати за мен, при допуснато нарушение на Изборния кодекс. До днес нямам отговор", обясни той.

По думите на Атанасов ЦИК трябва да изнесе информация колко гласа са получени за него и как този вот ще бъде отчетен: "Автоматично, някой е решил, да бъдат отчетени като "Не подкрепям никого". Смущаващо е за мен това обстоятелство, което компрометира избора в 24 МИР. Предстои това да се изясни. Дали това не е практика, която и в миналото е била за манипулиране на вота на избирателите".