човек с белезници

Пресякоха незаконна дейност за изработване и разпространение на неистински лични карти

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР пресякоха незаконна дейност за изработване и разпространение на неистински документи за самоличност.

Работата по случая започнала след сигнал. В ранните вечерни часове на 12 ноември, на главния път Шумен-Силистра за проверка бил спрян водач на лек автомобил Опел „Мерива“, с шуменска регистрация. Зад волана бил 58-годишен мъж от Шумен, с когото пътувал 59-годишен негов съгражданин. При проверката, у пътника, било намерено неистинско свидетелство за управление на моторно превозно средство на името на друг мъж. Последвало претърсване в две жилища в областния град, където криминалистите открили и иззели пластики, компютри, принтери и други вещи, относими към доказване на престъплението.

59-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Случаят е докладван на дежурен прокурор, работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 308 ал. 2 от НК продължава под надзор на прокуратурата.