роми

Жители на община Роман масово продават гласа си

В секция в Бяла Слатина член на избирателна комисия се е опитал да повлияе на вота на избирател. Избирателната комисията е приела жалбата за основателна и е насочена към МВР, за да започне разследване.

В Районната избирателна комисия във Враца постъпват сигнали за проблеми при гласуването с машините. Тези проблеми се отстраняват, коментира за БНР говорителят на Районната избирателна комисия Красимир Колев.

От началото на предизборната кампания в Районната прокуратура във Враца са образувани над 100 преписки за купуване на гласове. В деня на изборите са образувани 4 преписки за купуване на гласове.

Една от общините, в които има съмнения за купен вот е Община Роман. Жители на Роман коментираха: „Аз съм постоянно тук на центъра, минават, предлагат пари – 50, 100 лева. Идват и казват за какво да гласуваш. Неграмотните се продават. Всеки гледа 50-те лева, но не знае, че с тези 50 лева се продава и после приключва, но той не го осъзнава. Не е демокрация, а анархия.

„Под формата на заплахи и закани гласуват. Ако не гласуваш за еди кой си не е добре положението. В Роман има големи ромски общности и са на помощи, нямат пари, продават се. Всички партии купуват в Роман и се знае“.