Арест за наркотрафик

Обвиниха жена, че държи дрога за разпространение

С постановление на дежурен прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) е задържана за срок до 72 часа 31-годишната Р.В. Повдигнатото спрямо нея обвинение е за престъпление по НК.

Според събраните по делото доказателства на 10 ноември 2021 г., в София, ж.к. „Красна поляна“, Р. В., без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП), е държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество – коноп с общо тегло 585,88 грама и обща стойност 3 515,28 лева.

Разпитани са свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, както и други процесуални действия за събиране и проверка на доказателства. Установено е, че в опит да прикрие престъплението, Р.В. е изхвърлила почти цялото количество коноп през прозореца, за да не бъде открито в апартамента ѝ от полицията.

Р.В. е била задържана на място от служители на 03 РУ-СДВР.

Доказателствените материали са били достатъчни, за да се изгради обосновано предположение, че Р.В. е извършила престъплението, както и че е налице висока степен на обществена опасност на деянието и дееца, обуславящи необходимостта от задържането ѝ.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.