гдбоп

ГДБОП отвори очите на Софийска градска прокуратура

В официална позиция по повод твърденията на шефа на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова във връзка със започналото досъдебно производство за строежа на автомагистрала "Хемус"от ГДБОП съобщиха официално следното: "Във връзка с разпространена позиция на Софийската градска прокуратура, от ГДБОП уточняват: В докладваните в СГП материали липсват заповедите на задържаните лица, тъй като към момента на внасяне на протоколите за одобрение на процесуално-следствените действия /ПСД/, заповедите за задържане на лицата за срок до 24 часа по ЗМВР все още са били активни. Те не касаят искането за одобрение на протоколите за ПСД. Екземплярите от заповедите се съхраняват в ГДБОП и ще бъдат приложени", посочват от дирекцията.

"При доклад на събраните материали по досъдебното производство /ДП/ на дежурен прокурор при СГП, същият е заявил, че ще бъдат повдигнати обвинения на виновни лица, след като поиска официално разкриване на банкова тайна и бъде изготвена съдебно-счетоводна експертиза по образуваното вече ДП", се посочва още в съобщението.

Припомняме, че по-рано днес Кирилова заяви, че е получена информация от МВР за започнато досъдебно производство за строежа на автомагистрала "Хемус". В него обаче не се е споменавало за кои лица и кои дружества става дума, нито кои са задържаните лица. Кирилова обяви, че в съобщението се посочвало само, че става дума за пране на пари, не е имало конкретика.