незаконна сеч

Хванаха горски от Дупница с цял УАЗ незаконни дърва за огрев

На 1 ноември в 19.00 часа на телефон 112 е подаден сигнал в ЮЗДП, РДГ – Кюстендил и РУ – МВР в Дупница, че Красимир Ковачки – горски стражар от „ДГС Дупница”, транспортира незаконни дърва със служебен автомобил УАЗ до частен имот в града. При последвалата проверка горските служители установяват, че в двора на посочения адрес са налични 1,7 пространствени куб. метра иглолистни дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет. Собственикът на имота не е представил документ за произхода на дървесината, поради което му е съставен акт за административно нарушение. Дървата са задържани и транспортирани за съхранение в двора на горското стопанство, съобщиха от ЮЗДП.

По-късно снощи, към 19.30 часа, служители от РУ Дупница спират за проверка водача на служебния автомобил Красимир Ковачки, но не откриват в превозното средство налични дърва. Горският стражар е задържан и след писмени обяснения в полицейското управление е освободен.

Днес директорът на ”ДГС Дупница” е изискал писмени обяснения от своя служител, след което предстои да му бъде наложено дисциплинарно наказание съгласно Кодекса на труда.