полиция русия

Бивш топ мениджър на Смоленска банка и членове на семейството му са убити в Москва

Разследващите  от руското МВР идентифицираха убитите в апартамент в западната част на Москва хора. Те се оказаха бившият топ мениджър на фалиралата Смоленска банка Михаил Яхонтов, съпругата и синът му. Това съобщиха за ТАСС от правоохранителните органи. „Убити са бившият заместник-управител на московския клон на Смоленска банка Михаил Яхонтов, съпругата му и осемгодишното им дете“, каза източникът.

В момента се установяват мотивите за убийството. „Разглеждат се няколко версии, включително финансовата“, добави източникът.

Както съобщил за ТАСС представител на Главното следствено управление на Следствения комитет в Москва Юлия Иванова, днес, 26 октомври, следобед, са били открити телата на жена, мъж, както и на непълнолетно дете с признаци на насилствена смърт. в апартамент, разположен в жилищна сграда на ул. Мосфилмовская.

Образувано е наказателно дело за убийство на две или повече лица. Ръководителят на пресслужбата на московската прокуратура Людмила Нефедова каза, че московската прокуратура следи хода на разследването по наказателното дело. Тя уточни, че починалият мъж е на 57 години, жената е на 39, а детето е на 8 години.

Стана известно, че Яхонтов е бил осъден за присвояване и умишлен фалит. През март 2019 г. Тверският съд в Москва е призна него и още трима други бивши топ мениджъри на Смоленска банка за виновни в крупно присвояване и умишлен фалит на кредитната институция. Яхонтов е бил осъден на шест години затвор. Освен това съдът е удовлетвори и иска на Агенцията за гарантиране на влоговете в Русия за солидарно събиране на над 8,4 милиарда рубли от четирима бивши топ мениджъри.